усукан

усукан
прил. - завит, увит, извит

Български синонимен речник. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Look at other dictionaries:

  • стрептазол — (грч. streptos усукан) мед. многу ефикасен лек против стрептококите и повеќето други микроби се употребува за лекување на сепса, пневмонија, грип, ангина и сл …   Macedonian dictionary

  • завит — гл. извит като кука, крив гл. усукан, увит, извит …   Български синонимен речник

  • засукан — прил. обвит, усукан, завит прил. напет, докаран …   Български синонимен речник

  • извит — прил. превит, крив, изкривен, закривен, кръгъл, объл, прегънат, извъртян прил. завит, усукан, увит прил. закръглен, заоблен прил. разкривен, прегърбен прил. лъкатушен, криволичещ, вълнообразен …   Български синонимен речник

  • увит — гл. завит, усукан, извит …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”